Valdespino, Jerez de la Frontera
Da fønikerne for mere end 3.000 år siden vandrede ud over det meste af Europa, satte de ikke kun historiske indtryk til eftertiden. I det solbeskinnede Andalusien i det sydlige Spanien er der efterladt yderligere et minde, nemlig Sherry produktionen. Fønikerne prøvede at udnytte det solrige lands muligheder, og på de 23.000 hektar jord, som er kalkholdig og ideel til vindyrkning plantede de deres medbragte vinstokke – og en ny epoke er startet.
Valdespino-familien har været tilknyttet Sherry-industrien helt tilbage til 1430, men Valdespino blev først grundlagt i 1875. Man vidste derfor fra mange års erfaring, at de geografiske forhold til produktion af god Sherry var til stede. Dog mente de, at Sherryen med den rette produktion kunne gøres ”lige det bedre” og ud fra dette grundlag, producerer Valdespino i dag Sherry af udsøgt kvalitet.
Solera ”1842” er en blandet Sherrytype. Den tager udgangspunkt i den tørre Oloroso Sherry, tilsat 8-10% meget gammel Pedro Ximénez.
Valdespino, Oloroso Medium Sweet “Solera 1842” VOS Sherry
Duften er præget af tørrede frugter (figner, dadler, rosiner) og karamel, samt noter af vanilje og kanel. I munden fornemmes søde rosiner, figner, nødder og et strejf af bitterhed fra de gamle egetræsfade. Lang eftersmag af mørk chokolade og ristede kaffebønner.
Varenr.
603201
Årgang
NV
Alkohol
21%
Ean-kode
8 412449 102221
Appellation
–
Klassifikation
–
Økologisk
–
Druesorter
Palomino og 8-10% Pedro Ximénez.
Produktionsmetode
Solera startet i 1842.
Lagring
Lagres i over 20 år på egetræsfade.
Kan anbefales til
Aperitif, charcuteri og ost.
Anmeldelser
–