Madeira Wine Company, Caniçal

Man har lavet vin på Madeira lige siden 1600-tallet – og altid efter den helt specielle fremstillingsmetode ”Estufagem”. I tidligere tider, hvor druerne kom fra små landsbyer langt væk fra hoved- og handelsbyen Funchal, var det farligt at transportere vinen tværs over vulkanøen efter høsten om efteråret, så man måtte vente til om foråret.

I den mellemliggende periode blev vinen lagret i tætte stofsække oppe under hustagene, hvor den om efteråret blev udsat for ekstrem varme og om vinteren for kulde. Hermed fik madeiraen sin unikke brændte karakter og blev samtidig ”hærdet”, så den er den mest holdbare vintype i verden. De bedste madeiraer kan ligge i over 100 år, – ja, man har endda smagt mere end 200 år gammel madeira, der først nu var på sit højeste.

Enkelte producenter anvender stadig den gamle metode i dag, men de fleste benytter en mekaniseret form, hvor man i temperaturkontrollerede rum fremprovokerer denne temperaturveksling.

Denne Madeira stammer fra vinfirmaet Ferraz, der producerer nogle af de bedste Madeira vine. I dag hører firmaet under The Madeira Wine Company, som tæller 9 af de bedste vinfirmaer på øen.

Madeira Wine Company, Ferraz Medium Rich Madeira

Ferraz Medium Rich Madeira har en behagelig og typisk karakter for en ung Madeira. Den har en duft af tørrede frugter og et strejf af egetræ. Den er halvsød og smager af tørrede frugter, krydderier, samt en smule egetræ.

Varenr.
590800

Årgang
NV

Alkohol
17,5%

Ean-kode
5 010867 900875

Appellation

Klassifikation

Økologisk

Druesorter
Bual.

Restsukker

Lagring
Lagres på egetræsfade.

Kan anbefales til
Dessert, kage og ost.

Anmeldelser
Top 100 Winery 2016, 2017, 2018 / Wine & Spririts Magazine.
Portuguese Wine Producer of 2015 / International Wine Spirit Competition.
Top 100 Wines of 2015 / WineSpectator.
Top 100 Wines of 2015 / Wine Enthusiast.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os