Az. Agr. Curto Marco di Curto Nadia, La Morra
Az. Agr. Curto Marco di Curto Nadia er en traditionel familiedrevet vingård, der har gået i arv fra far til søn i tre generationer. Vingården består af 4 hektar vinmarker i hjertet af Barolo distriktet. Marco, hans kone Adele og deres datter Nadia, som i 2000 besluttede at give en hånd til sine forældre for at udvikle familievingåden, står selv for hvert enkelt trin i vinfremstillingen – lige fra kærlig pleje af vinstokkene, den manuelle høst i vinmarken, til aftapning af vinen i kælderen.
I vinmarken benyttes naturlig gødning, feromonfælder i stedet for insektgifte, samt svovl og kobber som base til at helbrede evt. sygdom i vinstokkene. Der arbejdes også med begrænset udbytte, hvilket giver bedre druekvalitet og samtidig undgår man nedslidning af vinstokkene. De modne druer udvælges og høstes manuelt. Gæringen foregår på rustfrie ståltanke kun ved brug af den naturlige gær der forekommer på druerne. Vinene klares eller filtreres ikke, for at udtrykke det bedste af vinenes oprindelse.
Hos Curto fremstilles vine med stor respekt for traditionen. Produktionen omfatter typiske vine fra området og den mest berømte vin er Barolo Arborina DOCG. Arborina er navnet på et begrænset kuperet område berømt for at producere nogle af de allerbedste Baroloer.
Az. Agr. Curto, Barolo ”La Foia” DOCG 2018
Denne vin har en intens duft, krydret med strejf af hybenblade, lakrids, læder og trøffel. Vinen er stram, fyldig, robust og på samme tid fløjlsblød og elegant. Når den er ung, er den værdsat for sin friskhed, selvom den har en vis kantethed. Men yderligere lagring blødgør vinen og udvikler de varmere og mere krydrede noter.
Varenr.
473618
Årgang
2018
Alkohol
14,5%
Ean-kode
5 701829 141244
Appellation
Barolo DOCG.
Klassifikation
–
Økologisk
Nej, men produceres efter bæredygtige principper.
Druesorter
100% Nebbiolo.
Lagring
Lagres på egetræsfade i 24 måneder efterfulgt af 12 måneder på flaske.
Kan anbefales til
Kalvekød, oksekød, vildt og ost.
Anmeldelser
–
