Monmousseau, Montrichard

Monmousseau blev grundlagt i 1886 af Alcide Monmousseau i et af de største kridtholdige massiver i Montrichard (Loire-et-Cher). Massivet blev udgravet da man skulle bruge materiale til at bygge Château Loire. Udgravningen eller kælderen var ideel til vinproduktion og lagring, idet temperaturen både sommer og vinter holdt sig på 12ºC. Monmousseau var indtil 1994 i familiens eje, hvorefter den Luxemburgske familie Bernard-Massard købte aktiemajoriteten i firmaet. I 2010 solgte de så Monmousseau til The Ackerman Group.

Vinmarkerne i Vouvray er beliggende på skråningerne ned til Loire floden, hvor der er optimale forhold for dyrkning af Chenin Blanc vinstokke, p.g.a. et helt specielt mikroklima samt en ler- og kalkholdig jordbund. Druerne som benyttes til denne vin er særligt udvalgte og vinifikationen foregår ved lav temperatur, hvilket er med til at give vinen en dejlig fed karakter og bibeholde Chenin Blanc-druens dejlige karakteristika.

Monmousseau, Vouvray Demi Sec, Justin Monmousseau 2020

Denne halvtørre vin har en dejlig homogen duft og smag af søde æbler og lime. Vinen besidder god balance mellem en blød aromatisk struktur og et elegant strejf af syre.

Vinsortiment af fransk mousserende vine

Varenr.
352420

Årgang
2020

Alkohol
12%

Ean-kode
3 160030 001006

Appellation
Vouvray AOC.

Klassifikation

Økologisk
Nej.

Druesorter
100% Chenin Blanc.

Restsukker

Lagring

Kan anbefales til
Aperitif, foie gras, skaldyr, fisk og fjerkræ.

Anmeldelser

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os