Monmousseau, Touraine Demi Sec

Det undergrundsbælte af kalk, som strækker sig fra “The white cliffs of Dover” til Champagne, er den direkte årsag til, at man i sidstnævnte område kan producere den verdenskendte drik af helt enestående karakter. Undervejs fra det nordøstlige Frankrig passerer kalklaget også Loire, og danner her basis for fremstillingen af lignende mousserende vine. De er ofte af meget høj kvalitet, og lavet efter “méthode traditionenelle”, med naturlig eftergæring på flasken.

Monmousseau blev grundlagt i 1886 af Alcide Monmousseau i et af de største kridtholdige massiver i Montrichard (Loire-et-Cher). Massivet blev udgravet da man skulle bruge materiale til at bygge Château Loire. Udgravningen eller kælderen var ideel til vinproduktion og lagring, idet temperaturen både sommer og vinter holdt sig på 12ºC. Monmousseau var indtil 1994 i familiens eje, hvorefter den Luxemburgske familie Bernard-Massard købte aktiemajoriteten i firmaet. I 2010 solgte de så Monmousseau til The Ackerman Group.

Monmousseau, Touraine Demi Sec

Typisk for appellationen er denne frugtige mousserende vin livlig og velstruktureret. Den har dejlige aromaer af honning og blomster. Smagen er fyldig og frisk med strejf af abrikoser.

Johs. M. Klein. - fransk vin

Varenr.
553600

Årgang
NV

Alkohol
12%

Ean-kode
3 160030 020212

Appellation
Touraine AOC.

Klassifikation

Økologisk
Nej.

Druesorter
50% Chenin Blanc, 40% Chardonnay og 10% Cabernet Franc.

Restsukker
33 gram/liter.

Lagring
Lagres i op til 24 måneder.

Kan anbefales til
Aperitif og dessert.

Anmeldelser

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os