Monmousseau, Brut Etoile Rosé
Det undergrundsbælte af kalk, som strækker sig fra “The white cliffs of Dover” til Champagne, er den direkte årsag til, at man i sidstnævnte område kan producere den verdenskendte drik af helt enestående karakter. Undervejs fra det nordøstlige Frankrig passerer kalklaget også Loire, og danner her basis for fremstillingen af lignende mousserende vine. De er ofte af meget høj kvalitet, og lavet efter “méthode traditionenelle”, med naturlig eftergæring på flasken.
Monmousseau blev grundlagt i 1886 af Alcide Monmousseau i et af de største kridtholdige massiver i Montrichard (Loire-et-Cher). Massivet blev udgravet da man skulle bruge materiale til at bygge Château Loire. Udgravningen eller kælderen var ideel til vinproduktion og lagring, idet temperaturen både sommer og vinter holdt sig på 12ºC. Monmousseau var indtil 1994 i familiens eje, hvorefter den Luxemburgske familie Bernard-Massard købte aktiemajoriteten i firmaet. I 2010 solgte de så Monmousseau til The Ackerman Group.
Monmousseau, Brut Etoile Rosé
Vinens duft er præget af jordbær og hindbær, samt strejf af peber. Det er en halvtør og velstruktureret mousserende rosé, som besidder små fine vedvarende bobler.
Varenr.
553800
Årgang
NV
Alkohol
13%
Ean-kode
3 160030 381115
Appellation
–
Klassifikation
–
Økologisk
Nej.
Druesorter
Cabernet Franc, Carignan og Syrah.
Restsukker
–
Lagring
–
Kan anbefales til
Aperitif, skaldyr og fisk.
Anmeldelser
–
