Maison Albert Bichot, Beaune
Vinfirmaet Maison Albert Bichot blev grundlagt af Bernard Bichot i 1831 i den lille by Monthelie. I dag er det sjette generation i form af Alberic Bichot, der driver firmaet, som har til huse i Beaune lige udenfor bymuren. Bichot repræsenterer marker overalt i Bourgogne, og er i dag én af de største Bourgogne-eksportører. Endvidere ejer Bichot de seks højt respekterede Domainer: Domaine Long-Depaquit i Chablis, Domaine Adélie i Mercurey, Domaine du Clos Frantin og Château Gris i Nuits-Saint-Georges, Domaine du Pavillon i Pommard, samt Domaine de Rochegrès i Moulin-a-Vent.
Igennem de seneste år har Maison Albert Bichot gennemgået et generationsskifte, ikke kun i ledelsen af firmaet som i dag varetages, af Alberic Bichot, men også i hele opbygningen omkring vindyrkning og vinifikation. Fra tidligere at have dyrket og produceret stor set alle vine på centralt hold fra Beaune har man i dag oprettet teams af vinfolk, der er specialister i fremstilling af vin – hvad enten det er i Chablis, Côte de Beaune, Côte de Nuits eller andre steder. Ligeledes foregår produktionen på domainerne, inden de færdige vine bringes til kældrene i Beaune, hvorfra de pakkes og bliver sendt ud til alle ender af verden.
Maison Albert Bichot, Morey-Saint-Denis 1er Cru ”Les Sorbets” 2019
I duften besidder vinen aromaer af vilde surkirsebær med noter af læder og strejf af eg. Den får lidt mere komplekse aromaer med animalske og krydrede nuancer, når den ældes på flaske. Vinen er afbalanceret i munden med en enestående struktur med smag af røde bær og lakrids. Afslutningen er generøs og lækker frugtig.
Varenr.
042919
Årgang
2019
Alkohol
13%
Ean-kode
3 296311 137918
Appellation
Morey-Saint-Denis AOC.
Klassifikation
Premier Cru.
Økologisk
Nej, men produceres efter bæredygtige principper.
Druesorter
100% Pinot Noir.
Lagring
Lagres i 14-16 måneder på egetræsfade (30-35% nye).
Kan anbefales til
Oksekød, vildt, kalvekød og ost.
Anmeldelser
–
