Maison Albert Bichot, Beaune
Vinfirmaet Maison Albert Bichot blev grundlagt af Bernard Bichot i 1831 i den lille by Monthelie. I dag er det sjette generation i form af Alberic Bichot, der driver firmaet, som har til huse i Beaune lige udenfor bymuren. Bichot repræsenterer marker overalt i Bourgogne, og er i dag én af de største Bourgogne-eksportører. Endvidere ejer Bichot de seks højt respekterede Domainer: Domaine Long-Depaquit i Chablis, Domaine Adélie i Mercurey, Domaine du Clos Frantin og Château Gris i Nuits-Saint-Georges, Domaine du Pavillon i Pommard, samt Domaine de Rochegrès i Moulin-a-Vent.
Igennem de seneste år har Maison Albert Bichot gennemgået et generationsskifte, ikke kun i ledelsen af firmaet som i dag varetages, af Alberic Bichot, men også i hele opbygningen omkring vindyrkning og vinifikation. Fra tidligere at have dyrket og produceret stor set alle vine på centralt hold fra Beaune har man i dag oprettet teams af vinfolk, der er specialister i fremstilling af vin – hvad enten det er i Chablis, Côte de Beaune, Côte de Nuits eller andre steder. Ligeledes foregår produktionen på domainerne, inden de færdige vine bringes til kældrene i Beaune, hvorfra de pakkes og bliver sendt ud til alle ender af verden.
Savigny-Les-Beaune er en gammel, typisk burgundisk vinlandsby, lige nord for Beaune. I dag er appellationen opdelt mellem dyrkning af Pinot Noir (85%) og Chardonnay (15%). ”Les Saucours” ligger ved indgangen til landsbyen på en moderat stejl, nordvendt skråning, hvor jorden indeholde en relativt høj andel mergel, hvilket er ideelt til dyrkning af Chardonnay-druer.
Maison Albert Bichot, Savigny-Les-Beaune ”Les Saucours” 2023
Vinen har en delikat duft med noter af hvide blomster og citrusfrugt. På ganen har denne stramme, velforankrede vin også dejlig rundhed, hvilket giver den perfekt balance. Den friske, frugtige finish er meget elegant.
Varenr.
102423
Årgang
2023
Alkohol
13,5%
Ean-kode
3 296311 188354
Appellation
Savigny-les-Beaune AOC.
Klassifikation
–
Økologisk
Nej, men produceres efter bæredygtige principper.
Druesorter
100% Chardonnay.
Lagring
Lagres i 14 til 16 måneder på franske egetræsfade (15-20% nye fade).
Kan anbefales til
Skaldyr, fisk, fjerkræ og lyst kød.
Anmeldelser
–
