Viña Cousiño-Macul, Peñalolen
Cousiño-Macul blev grundlagt af Matias Cousiño i 1856 og kunne dermed fejre deres 150 års jubilæum i 2006. Vinhuset der er blandt Chile’s bedste (ofte omtalt som landets “Premier Cru”), er beliggende i Maipo Valley nærmere betegnet i Macul-området for foden af Andesbjergene. Hver generation af Cousiño-familien har drevet vinhuset på sin måde, men altid i grundlæggerens ånd. I dag varetages den daglige ledelse af Arturo Cousiño, samt hans to brødre, og det er fair nok at sige, at Cousiño-familien er med til at sætte standarden for international vinfremstilling.
Samtlige vinstokke er hentet fra de klassiske europæiske vinregioner tilbage i anden halvdel af 1800-tallet, og er helt unikke ved, at være blandt de eneste tilbageværende i hele verden, der stammer fra før vinlusen hærgede i 1870’erne. Cabernet Sauvignon blev hentet i Margaux og Pauillac.
Cousiño-Macul fremstiller udelukkende vine fra deres egne vinmarker, som ligger i Macul-området. I 1996 købte Cousiño-Macul så yderligere 300 hektar vinmarker i Buin-området. Buin har et helt særligt mikroklima, som er medvirkende til, at frembringe nogle af Chiles allerbedste vine. Men allerede i 1989 fik Cousiño-Macul ideen til at producere “special cuvées”. Vine, som skulle produceres på deres allerbedste druer og være i så høj en kvalitet, at de kunne forveksles med de helt store vine i Bordeaux. Det må man sige er lykkedes til fulde, for Finis Terrae har taget Cabernet Sauvignon/Merlot til helt nye højder i Chile.
Viña Cousiño-Macul, Finis Terrae, Cabernet Sauvignon & Merlot 2015
Vinen besidder intense aromaer af modne kirsebær, blommer, samt noter af læder, træ og tobak. Det er en fyldig vin, som besidder en rund, blød tannin. Afslutningsvis fornemmes strejf af vanilje og krydderier.
Varenr.
443215
Årgang
2015
Alkohol
14,5%
Ean-kode
7 804305 002102
Appellation
Valle del Maipo
Klassifikation
–
Økologisk
Nej, men produceres efter bæredygtige principper.
Druesorter
63% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot og 12% Syrah.
Lagring
Vinene fra de 3 forskellige druesorter lagres separat i 15 måneder. Det endelige blend lagres på nye fade i 3 måneder, efterfulgt af flaskelagring i 24 måneder.
Kan anbefales til
Lam, oksekød, og vildt.
Anmeldelser
Årgang 2015:
93 point / Tim Atkin.
Årgang 2013:
94 point / Tim Atkin.
91 point / James Suckling.
90 point / WineSpectator.