Andeluna Cellars, Tupungato
I midten af 90’erne besluttede Ward Lay, en nordamerikaner at investere i Argentina, et land og dets folk, som han beundrede meget. Lay stammede fra en familie, der havde stor viden om forbrugermarkedet, da hans far var grundlæggeren af Frito-Lay og præsident for PepsiCo. Med adgang til pengeressourcer og erfaringer med succes, vågnede Ward i vinens verden. Og dermed blev Andeluna grundlagt i 2003 sammen med Reina Rutini-familien, samt Michel Rolland, som konsulterende øenolog på sidelinien. Da Ward gik bort i oktober 2011, besluttede hans arvinger, at overføre deres aktiver til mennesker, der var dedikeret til Wards idealer og principper. Barale-familien kendt fra energisektoren i Brasilien og vinsektoren i Argentina, blev de nye ejere.
I dag er det stadig Andeluna’s oprindelige team af dedikerede og professionelle medarbejdere der viderefører Wards vision og passion for vinproduktion. Andeluna ejer i dag vinmarker beliggende i Gualtallary, 10 km fra byen Tupungato i Uco Valley i provinsen Mendoza for foden af de betagende Andesbjerge, samt tæt på Villa Atuel i den sydlige del af samme provins. Vinmarkerne er beliggende fra 1100 til 1300 meter over havets overflade, hvilket gør Andeluna til én af de højst beliggende vingårde i Argentina. Det kan i øvrigt nævnes, at Hans Vinding-Diers siden maj 2015 har været konsulterende ønolog hos Andeluna Cellars.
Andeluna Cellars, Pasionado Malbec 2018
Vinen som er blevet til i samarbejde med Hans Vinding-Diers, besidder de typiske Malbec-karakterer, såsom søde frugt- og blomsteraromaer. Den har endvidere aromaer af vanille, tobak og hvid chokolade. Vinen er kompleks og fyldig med en blød rund tannin. En yderst elegant vin, som simpelthen er en ren nydelse.
Varenr.
524218
Årgang
2018
Alkohol
15%
Ean-kode
7 798116 660661
Appellation
Tupungato Valley.
Klassifikation
–
Økologisk
–
Druesorter
100% Malbec.
Lagring
Lagres i 12 måneder på franske egetræsfade. 50% nye, 25% 1 år gamle og 2% år gamle. Efterfølgende lagres vinen i yderligere 8 måneder på flaske.
Kan anbefales til
Lam, vildt og oksekød.
Anmeldelser
Årgang 2018:
94 point / Tim Atkin.
