Andeluna Cellars, 1300 Sauvignon Blanc 2017
I midten af 90’erne besluttede Ward Lay, en nordamerikaner at investere i Argentina, et land og dets folk, som han beundrede meget. Lay stammede fra en familie, der havde stor viden om forbrugermarkedet, da hans far var grundlæggeren af Frito-Lay og præsident for PepsiCo. Med adgang til pengeressourcer og erfaringer med succes, vågnede Ward i vinens verden. Og dermed blev Andeluna grundlagt i 2003 sammen med Reina Rutini-familien, samt Michel Rolland, som konsulterende øenolog på sidelinien. Da Ward gik bort i oktober 2011, besluttede hans arvinger, at overføre deres aktiver til mennesker, der var dedikeret til Wards idealer og principper. Barale-familien kendt fra energisektoren i Brasilien og vinsektoren i Argentina, blev de nye ejere.
I dag er det stadig Andeluna’s oprindelige team af dedikerede og professionelle medarbejdere der viderefører Wards vision og passion for vinproduktion. Andeluna ejer i dag vinmarker beliggende i Gualtallary, 10 km fra byen Tupungato i Uco Valley i provinsen Mendoza for foden af de betagende Andesbjerge, samt tæt på Villa Atuel i den sydlige del af samme provins. Vinmarkerne er beliggende fra 1100 til 1300 meter over havets overflade, hvilket gør Andeluna til én af de højst beliggende vingårde i Argentina. Det kan i øvrigt nævnes, at Hans Vinding-Diers siden maj 2015 har været konsulterende ønolog hos Andeluna Cellars.
Andeluna Cellars, 1300 Sauvignon Blanc 2017
Vinen som er blevet til i samarbejde med Hans Vinding-Diers, besidder aromaer af tomatblade, mynte og timian i duften. Vinen er medium fyldig og har en velafbalanceret syre og god mineralitet.
Varenr.
522317
Årgang
2017
Alkohol
12%
Ean-kode
7 798116 661620
Appellation
Uco Valley
Klassifikation
–
Økologisk
–
Druesorter
100% Sauvignon Blanc.
Lagring
Rustfrie ståltanke.
Kan anbefales til
Skaldyr, fisk, fjerkræ og pasta.
Anmeldelser
Årgang 2017:
89 point / Tim Atkin.
87 point / Argentina Wine Awards.
