Château Monluc, Saint-Puy
Liqueur Pousse-Rapière er en likør baseret på Armagnac og krydret med bitter orange og en række andre hemmelige ingredienser. Château Monluc, som er beliggende i byen Saint- Puy i Gascogne, har produceret likøren siden 1960’erne. Den skylder sit navn til rapier, et langt let sværd, bragt tilbage fra de italienske krige af Monluc og hans Gascon-kaptajner.
Château Monluc har tilhørt familien Lassus siden 1961, og det er en vigtig ejendom i Gascogne. Château Monluc blev bygget på resterne af et slot fra det 13. århundrede.
Château Monluc, Liqueur Pousse-Rapière
Kombination af Armagnac og krydret bitter orange skaber en sød og let bitter citrusprofil, afbalanceret af Armagnacs styrke og fyldighed. Likøren nydes ofte som en cocktail ved at blande den med den lokale mousserende vin, Vin Sauvage, for at fremstille en forfriskende drink med komplekse frugt- og krydderinoter. Selve likøren har tydelige aromaer af appelsinskal og et strejf af vanilje, hvilket gør den alsidig til både aperitiffer og cocktails.
Varenr.
774200
Oprindelse
Frankrig – Gers.
Alkohol
24%
Ean-kode 70 cl.
3 273592 000506
Kan anbefales til
On the rocks eller som ingrediens i cocktails. Prøv f.eks.:
Gascon Spritz:
• 1 del afkølet Liqueur Pousse-Rapière
• 7 dele afkølet tør Champagne eller moussernede vin.
• Isterninger
• 1 halv appelsin skive.
Hæld Liqueur Pousse-Rapière i et Champagneglas med et par isterninger, hold glasset på skrå og tilsæt Champagnen eller den mousserende vin. Pynt af med appelsin skiven.
Anmeldelser
–