Massenez, Dieffenbach-au-Val
Alsace, som er ét af Frankrigs mest kendte distrikter, skylder en del af sin berømmelse til traditioner og kvalitet. Intet bliver “forklejnet” når man siger, at Jean-Baptiste Massenez med sin grundlæggelse af firmaet Massenez i 1870, fulgte denne linje, og dermed gjorde Alsace endnu mere berømt. I dalen Urbeis fandt han ideelle forhold – her var særdeles frodigt, og de forskellige frugter man skulle bruge til de senere så berømte frugtbrændevine, var alle let tilgængelige i dette område. Gennem 5 generationer har Massenez produceret de genkendelige brændevine. Pga. populariteten har firmaet måtte udvide utallige gange, og i 1950’erne flyttede man firmaet til Bassemberg. I dag kan man opbevare 3.000 tons frisk frugt, før selve omdannelsen begynder.
Eau de Vie Kirsch produceres på sorte kirsebær, og ifølge loven skal der anvendes 18 kg. kirsebær til 1 liter ren Eau de Vie. Bærrene afstilkes, sorteres og lægges derefter i store kar, i hvilke en naturlig gæringsproces sættes i gang i kraft af de gærceller kirsebærrene indeholder. Når gæringsprocessen, der har foregået i op til 5 uger, har omdannet frugtens sukker til alkohol, bliver det derefter destilleret. Senere bliver det lagret på stålfade.
Massenez, Eau de Vie Kirsch (kirsebær)
Kirsch har en karakteristisk aroma af kirsebær, samt en let mandelsmag, som er overført fra stenen til frugtkødet under gæringen. Aromaen aftager en smule med tiden og derfor er det ikke tilrådeligt, at gemme indholdet alt for længe efter åbningen af flasken.
Varenr.
761200
Oprindelse
Frankrig – Bassemberg.
Alkohol
40%
Ean-kode 150 cl.
3 265120 010293
Ean-kode 70 cl.
3 265120 010125
Ean-kode 35 cl.
3 265120 010149
Kan anbefales til
Er perfekt som afslutning på en god middag. Er også fortræffelig som ingrediens i cocktails.
Anmeldelser
–