Massenez, Dieffenbach-au-Val
Alsace, som er ét af Frankrigs mest kendte distrikter, skylder en del af sin berømmelse til traditioner og kvalitet. Intet bliver “forklejnet” når man siger, at Jean-Baptiste Massenez med sin grundlæggelse af firmaet Massenez i 1870, fulgte denne linie, og dermed gjorde Alsace endnu mere berømt. I dalen Urbeis fandt han ideelle forhold – her var særdeles frodigt, og de forskellige frugter man skulle bruge til de senere så berømte frugtbrændevine, var alle let tilgængelige i dette område. Gennem 5 generationer har Massenez produceret de genkendelige brændevine. Pga. populariteten har firmaet måtte udvide utallige gange, og i 1950’erne flyttede man firmaet til Bassemberg. I dag kan man opbevare 3.000 tons frisk frugt, før selve omdannelsen begynder.
Eau de Vie fremstilles som hovedregel ved destillation af den alkoholholdige saft, som en frugt har frembragt ved gæring. En undtagelse er dog de bærfrugter, bl.a. hindbær, som har et så lavt sukkerindhold, at der ved gæring ikke kan dannes et rimeligt kvantum alkohol, som kan destilleres. Derfor tilsætter man alkohol til de friske bær, for at udtrække smag og aroma. I Frankrig skal denne “tilsætningsalkohol” være fremstillet af anden frugtbrændevin, mens man f.eks. i Tyskland tillader tilsætning af almindelig kartoffelsprit.
Massenez, Eau de Vie Fraise des Bois (skovjordbær)
Fraise des Bois har en særdeles elegant smag og aroma af skovjordbær. Aromaen aftager en smule med tiden, og derfor er det ikke tilrådeligt, at gemme indholdet alt for længe efter åbningen af flasken.
Varenr.
760400
Oprindelse
Frankrig – Bassemberg.
Alkohol
43%
Ean-kode 150 cl.
3 265120 070518
Ean-kode 70 cl.
3 265120 012662
Ean-kode 35 cl.
3 265120 012631
Kan anbefales til
Er perfekt som afslutning på en god middag. Er også fortræffelig som ingrediens i cocktails.
Anmeldelser
–