Domaine du Coquerel, Calvados Coquerel X.O.

Domaine du Coquerel blev grundlagt af René Gilbert i 1937 og er beliggende i Milly i hjertet af de tre regioner: Normandiet, Bretagne og Maine.

Domaine du Coquerel producerer i dag deres Calvados med såvel nutidens teknologi, som med respekt for de gamle traditioner. Calvados X.O. produceres ved, at man først skyller æblerne, knuser dem og dernæst presser dem til æblejuice. Så sættes en naturlig gæringsproces i gang i kraft af de gærceller frugten indeholder og æblejuicen gæres i adskillige måneder på store gæringsfade. Når gæringen stopper er æblejuicen blevet omdannet til Cider, som derefter destilleres til Calvados. Calvados Coquerel X.O. destilleres ved at benytte metoden; kontinuerlig destillation. Destillatet opbevares først på nye egetræsfade og efterfølgende lagres det så på små egetræsfade, som bibringer Calvadosen fylde og blødhed. Calvados Coquerel X.O. er et blend af Calvadoser som er i mellem 8 og 15 år gamle.

Det kan nævnes, at man benytter 6 kilo æbler, til at opnå fem liter Cider, som derefter bliver til 70 cl. 40% Calvados Coquerel X.O.

Domaine du Coquerel, Calvados Coquerel X.O.

Denne Calvados har en fyldig smag, et dejlig strejf af vanilje, samt en lang vedvarende eftersmag.

Varenr.
721200

Oprindelse
Frankrig – Milly.

Alkoholprocent
40%.

Kan anbefales til
En lille drink imellem forret og hovedret for at rense ganen. Avec efter maden, evt. serveret sammen med en god kop kaffe eller som ledsager til en camembert eller til en æbledessert.

Anmeldelser

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os