Champagne Taittinger, Reims

Champagne Taittinger blev grundlagt i 1734 og er dermed det 3. ældste stadig eksisterende Champagnehus, som tilmed ejes og ledes af Taittinger-familien. Topkvalitet og respekt for traditioner prioriteres meget højt hos Champagne Taittinger, som ejer 288 hektar vinmarker i det bedste område af Champagne. Dette sikrer en fast tilgang af druer i topkvalitet til produktionen af delikat, velafbalanceret Champagne.

Taittingers kældre er beliggende under St. Nicaise klostret, som i det 13. århundrede tilhørte Benedictiner-munke. Munkene brugte kældrene til opbevaring af deres vine. Disse kældre er det eneste, der er tilbage af klosteret, idet det blev ødelagt under den franske revolution. I dag benyttes kældrene som nævnt af Taittinger, og de har her en samlet kapacitet på ca. 22 millioner flasker.

Taittinger producerer kun deres Comtes de Champagne i de allerbedste år. Druerne, som benyttes stammer udelukkende fra nogle af de bedste Grand Cru-marker beliggende i 5 forskellige kommuner (Avize, Chouilly, Cramant, Oger og Mesnil-sur-Oger) og det er kun vin fra første pres, der benyttes. Det bør også nævnes, at Comtes de Champagne først frigives til salg efter 10-12 års lagring.

Champagne Taittinger, Comtes de Champagne, Blanc de Blancs 2013

Øjeblikket du åbner denne Comtes de Champagne fra 2013 lever den op til alle forventninger. Det er en unik sanseoplevelse, en visuel og smagsmæssig fornøjelse. Krystalklar med en smuk gylden glans, samt fine, delikate og livlige bobler. Duften fører dig ind i en verden af friskhed. Den fyldige og vedvarende smag er præget af ingefær og lakrids noter. Som ofte besidder også denne årgang, kalkholdig rygrad, som giver den en kombination af intens smag af modne citrusfrugter, renhed, fin og subtil syre.

Varenr.
541213

Årgang
2013

Alkohol
12,5%

Ean-kode 75 cl.

Appellation
Champagne AOC.

Klassifikation

Økologisk
Nej.

Druesorter
100% Chardonnay fra Grand Cru-marker beliggende i 5 forskellige kommuner (Avize, Chouilly, Cramant, Oger og Mesnil-sur-Oger).

Dosage

Lagring
5% af druemosten lagres på franske egetræsfade i 4 måneder. Efterfølgende lagres den minimum 10 år i Taittingers dybe kældre.

Kan anbefales til
Skaldyr, fisk, fjerkræ og svinekød.

Anmeldelser
Årgang 2013:
91 point / Decanter.
98 point / Wine Enthusiast.
96 point / Robert Parker.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os