Andeluna Cellars, Tupungato

I midten af 90’erne besluttede Ward Lay, en nordamerikaner at investere i Argentina, et land og dets folk, som han beundrede meget. Lay stammede fra en familie, der havde stor viden om forbrugermarkedet, da hans far var grundlæggeren af Frito-Lay og præsident for PepsiCo. Med adgang til pengeressourcer og erfaringer med succes, vågnede Ward i vinens verden. Og dermed blev Andeluna grundlagt i 2003 sammen med Reina Rutini-familien, samt Michel Rolland, som konsulterende øenolog på sidelinien. Da Ward gik bort i oktober 2011, besluttede hans arvinger, at overføre deres aktiver til mennesker, der var dedikeret til Wards idealer og principper. Barale-familien kendt fra energisektoren i Brasilien og vinsektoren i Argentina, blev de nye ejere.

I dag er det stadig Andeluna’s oprindelige team af dedikerede og professionelle medarbejdere der viderefører Wards vision og passion for vinproduktion. Andeluna ejer i dag vinmarker beliggende i Gualtallary, 10 km fra byen Tupungato i Uco Valley i provinsen Mendoza for foden af de betagende Andesbjerge, samt tæt på Villa Atuel i den sydlige del af samme provins. Vinmarkerne er beliggende fra 1100 til 1300 meter over havets overflade, hvilket gør Andeluna til én af de højst beliggende vingårde i Argentina. Det kan i øvrigt nævnes, at Hans Vinding-Diers siden maj 2015 har været konsulterende ønolog hos Andeluna Cellars.

Andeluna Cellars, Pinot Noir Alititud 2021

Vinen som er blevet til i samarbejde med Hans Vinding-Diers, besidder aromaer af friske frugter og bær, som hindbær, jordbær og kirsebær. Intens og friske blomsteraromaer dominerer, men noter af aromatiske urter, såsom mynte, er også tilstede. Silkeblød, let og saftig. Det er en vin med afbalanceret syre og mineralitet, meget tro mod dens oprindelse.

Varenr.
523921

Årgang
2021

Alkohol
13%

Ean-kode
7 798116 663396

Appellation
Uco Valley

Klassifikation

Økologisk

Druesorter
100% Pinot Noir fra San José vinmarken, der er beliggende 1200 meter over havets overflade.

Lagring
6 måneder på egetræsfade, efterfulgt af 6 måneder på flaske.

Kan anbefales til
Charcuteri, fjerkræ, svine- og kalvekød.

Anmeldelser
Årgang 2021:
91 point / Tim Atkin.
90 point / James Suckling.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os