Château Bélair-Monange, Saint-Emilion

Château Bélair (senere Château Bélair-Monange), som har udsigt over Dordogne-floddalen, begyndte sin bemærkelsesværdige rejse indenfor vinproduktion i det 17. århundrede. I 1691 var ejendommen allerede kendt for sine vine, som var eftertragtet både lokalt og i udlandet. Ejendommen var i øvrigt ejet af familien Canolle de Lescours i over 200 år.

I 1916 sælger Canolle-familien ejendommen til hr. og fru Dubois-Challon, som viderefører de stolte traditioner, som blandt andet betyder, at slottet i 1959 blev rangeret som Premier Grand Cru Classé B”. I 2003 dør enkefrue Dubois-Challon og da der ikke er nogle arvinger testamenterer hun slottet til den daværende bestyrer Pascal Delbeck.

I 2008 opfyldte Christian og Edouard Moueix ambitionen fra deres forfader, Jean-Pierre Moueix, ved at erhverve Château Bélair fra Pascal Delbeck. Ved samme lejlighed omdøbte de slottet til Bélair-Monange til ære for Anne-Adéle Monange, mor til Jean-Pierre Moueix. En komplet restaurering af slottet, vinmarkerne, kældre og produktionsfaciliteterne.

I 2012 blev ejendommen udvidet med parceller fra ejendommen Château Magdelaine, ejet af Moueix-familien siden 1952. Det kan endvidere nævnes at Edouard Moueix, hans hustru og deres 2 børn bor på det smukke slot, som oprindeligt blev bygget i 1750 på stedet for en gammel fæstning.

Med potentialet i slottets 12 hektar fantastisk beliggende marker og tidligere tiders status in mente, er der ikke tvivl om Moueix’ målsætning, nemlig igen at udfordre områdets to højest klassificerede vine på kvalitets parametre – og hvem ved, måske en dag også på den officielle rangorden. Det bliver spændende at følge.

Château Bélair-Monange “1er Grand Cru Classé B” 2019, Saint-Emilion

Røde frugtaromaer er klare og meget delikate i duften. Lækkert udtryk fint indrammet af tanniner, der er glatte og smidige. Vinen har ynde og smagene glider bare hen over ganen og fylder munden.

Varenr.
208919

Årgang
2019

Alkohol

Ean-kode

Appellation
Saint-Emilion 1er Grand Cru Classé B AOC.

Klassifikation
Premier Grand Cru Classé B.

Økologisk

Druesorter
90% Merlot og 10 % Cabernet Franc.

Lagring
Lagres i 16-18 måneder på franske egetræsfade (50% nye fade).

Kan anbefales til
Svinekød, oksekød, kalvekød, lam og vildt.

Anmeldelser
Årgang 2019:
95 point / WineSpectator.
95 point / Robert Parker.
99 point / Decanter.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os