Pinino, Montalcino
Ejendommen Pinino kan se tilbage på en lang historie med vinfremstilling. Den oprindelige ejendom blev bygget i Montalcino i 1874 af notaren Tito Costanti. Næsten 100 år senere, i 1950, blev Pinino indskrevet i Brunello Winemakers Register som en af de første vingårde i Montalcino. I december 2003 blev Vingården opkøbt af sine nuværende ejere, venneparrene Andrea og Hannes Gamon og Silvia og Max Hernandez, som på kort tid forvandlede vingården til en kronjuvel, der producerede førsteklasses vine. Hannes og Andrea Gamon kommer fra Vorarlberg i Østrig og har ingen erfaring indenfor vinbranchen, mens Max Hernandez stammer fra en familie af vinproducenter i Toro i Spanien. For at hjælpe med Pinino projektet har de således hyret ønologen og vinmageren Dr. Paolo Vaggagini. Han hjælper med produktionen af vinene fra husets samlede 16 hektar vinmarker.
Pinino ligger i den nordlige del af Montalcino, indlejret som et naturligt amfiteater i Montosolis smukke og berømte bjergskråning. Denne unikke geografiske beliggenhed, som engang tiltrak de velhavende i Montalcino, er blevet kendt som et af de bedste områder i regionen til vinproduktion.
Pinino producerer Brunello di Montalcino DOCG og Rosso di Montalcino DOC af Sangiovese-druer udelukkende hentet fra deres vinmarker beliggende to steder i Montalcino. Dyrkning, vinificering og lagring følger alle de strenge retningslinjer fra ”Consorzio del Brunello”. Desuden produceres Brunello di Montalcino DOCG Riserva-vine kun i exceptionelle årgange.
Pinino, Brunello di Montalcino DOCG 2018
Vinen besidder en utrolig struktur, elegance, lang levetid og udtrykker ejernes filosofi. Den er fyldig, rund og silkeagtig med masser af aromaer af brombær og blommer. Fyldig elegance med fine tanniner og krydrede egetræsnoter i finishen.
Varenr.
467118
Årgang
2018
Alkohol
14%
Ean-kode
9 120023 440049
Appellation
Brunello di Montalcino DOCG
Klassifikation
–
Økologisk
Nej.
Druesorter
100% Sangiovese.
Lagring
Lagres i 30 måneder på store egetræsfade.
Kan anbefales til
Kalvekød, oksekød, pasta og ost.
Anmeldelser
Årgang 2018:
93 point / James Suckling.
91 point / Intravino (Andrea Gori).
Årgang 2016:
94 point / James Suckling.
90 point / Wine Enthusiast.
92 point / Falstaff.
