Andeluna Cellars, Tupungato
I midten af 90’erne besluttede Ward Lay, en nordamerikaner at investere i Argentina, et land og dets folk, som han beundrede meget. Lay stammede fra en familie, der havde stor viden om forbrugermarkedet, da hans far var grundlæggeren af Frito-Lay og præsident for PepsiCo. Med adgang til pengeressourcer og erfaringer med succes, vågnede Ward i vinens verden. Og dermed blev Andeluna grundlagt i 2003 sammen med Reina Rutini-familien, samt Michel Rolland, som konsulterende øenolog på sidelinien. Da Ward gik bort i oktober 2011, besluttede hans arvinger, at overføre deres aktiver til mennesker, der var dedikeret til Wards idealer og principper. Barale-familien kendt fra energisektoren i Brasilien og vinsektoren i Argentina, blev de nye ejere.
I dag er det stadig Andeluna’s oprindelige team af dedikerede og professionelle medarbejdere der viderefører Wards vision og passion for vinproduktion. Andeluna ejer i dag vinmarker beliggende i Gualtallary, 10 km fra byen Tupungato i Uco Valley i provinsen Mendoza for foden af de betagende Andesbjerge, samt tæt på Villa Atuel i den sydlige del af samme provins. Vinmarkerne er beliggende fra 1100 til 1300 meter over havets overflade, hvilket gør Andeluna til én af de højst beliggende vingårde i Argentina. Det kan i øvrigt nævnes, at Hans Vinding-Diers siden maj 2015 har været konsulterende ønolog hos Andeluna Cellars.
Andeluna Cellars, Chardonnay Altitud 2020
Vinen som er blevet til i samarbejde med Hans Vinding-Diers, besidder aromaer af ananas, røde æbler, mandler og ristet brød. Smagen er domineret af tropiske frugter, smør og vanille og vinens søde krydderier er med til at gøre vinen til en helt utrolig nydelse.
Varenr.
523720
Årgang
2020
Alkohol
14%
Ean-kode
7 798116 660135
Appellation
Uco Valley
Klassifikation
–
Økologisk
–
Druesorter
100% Chardonnay.
Lagring
Lagres på egetræsfade i 6 måneder, efterfulgt af 4 måneder på flaske.
Kan anbefales til
Skaldyr, fisk og fjerkræ.
Anmeldelser
Årgang 2020:
91 point / James Suckling.
