Monmousseau, Montrichard
Det undergrundsbælte af kalk, som strækker sig fra “The white cliffs of Dover” til Champagne, er den direkte årsag til, at man i sidstnævnte område kan producere den verdenskendte drik af helt enestående karakter. Undervejs fra det nordøstlige Frankrig passerer kalklaget også Loire, og danner her basis for fremstillingen af lignende mousserende vine. De er ofte af meget høj kvalitet, og lavet efter “méthode traditionenelle”, med naturlig eftergæring på flasken.
Monmousseau blev grundlagt i 1886 af Alcide Monmousseau i et af de største kridtholdige massiver i Montrichard (Loire-et-Cher). Massivet blev udgravet da man skulle bruge materiale til at bygge Château Loire. Udgravningen eller kælderen var ideel til vinproduktion og lagring, idet temperaturen både sommer og vinter holdt sig på 12ºC. Monmousseau var indtil 1994 i familiens eje, hvorefter den Luxemburgske familie Bernard-Massard købte aktiemajoriteten i firmaet. I 2010 solgte de så Monmousseau til The Ackerman Group.
Monmousseau, Crémant de Loire Brut
Vinen har en raffineret og elegant mousse. Duften er frisk og frugtrig og det er en mousserende vin, der besidder en god balance mellem syre og fedme, samt imponerende kompleksitet.
Varenr.
553200
Årgang
NV
Alkohol
12%
Ean-kode
3 160030 351019
Appellation
Crémant de Loire AOC.
Klassifikation
–
Økologisk
Nej.
Druesorter
40% Cabernet Franc, 10% Pinot Noir, 10% Pineau d’Aunis, 30% Chardonnay og 10% Chenin Blanc.
Restsukker
9 gram/liter.
Lagring
Lagres i op til 24 måneder.
Kan anbefales til
Aperitif, skaldyr og fisk.
Anmeldelser
–
