Monmousseau, Montrichard

Det undergrundsbælte af kalk, som strækker sig fra “The white cliffs of Dover” til Champagne, er den direkte årsag til, at man i sidstnævnte område kan producere den verdenskendte drik af helt enestående karakter. Undervejs fra det nordøstlige Frankrig passerer kalklaget også Loire, og danner her basis for fremstillingen af lignende mousserende vine. De er ofte af meget høj kvalitet, og lavet efter “méthode traditionenelle”, med naturlig eftergæring på flasken.

Monmousseau blev grundlagt i 1886 af Alcide Monmousseau i et af de største kridtholdige massiver i Montrichard (Loire-et-Cher). Massivet blev udgravet da man skulle bruge materiale til at bygge Château Loire. Udgravningen eller kælderen var ideel til vinproduktion og lagring, idet temperaturen både sommer og vinter holdt sig på 12ºC. Monmousseau var indtil 1994 i familiens eje, hvorefter den Luxemburgske familie Bernard-Massard købte aktiemajoriteten i firmaet. I 2010 solgte de så Monmousseau til The Ackerman Group.

Monmousseau, Brut Etoile, Blanc de Blancs

Det er en fyldig og frugtig mousserende vin, som besidder aromaer af mandler, figner og pærer.

Vinsortiment bestående af mousserende vin

Varenr.
553000

Årgang
NV

Alkohol
10,5%

Ean-kode
3 160030 391015

Appellation

Klassifikation

Økologisk
Nej.

Druesorter
70% Chenin Blanc, Ugni Blanc og andre sorter fra Loire Valley.

Restsukker

Lagring
Lagres i op til 18 måneder.

Kan anbefales til
Aperitif, skaldyr og fisk.

Anmeldelser

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os