Maison Albert Bichot, Beaune
Vinfirmaet Maison Albert Bichot blev grundlagt af Bernard Bichot i 1831 i den lille by Monthelie. I dag er det sjette generation, der driver firmaet, som har til huse i Beaune lige udenfor bymuren. Bichot repræsenterer marker overalt i Bourgogne, og er i dag én af de største Bourgogne-eksportører. Endvidere ejer Bichot de fire højt respekterede Domainer: Domaine Long-Depaquit i Chablis, Domaine Adélie i Mercurey, Domaine du Clos Frantin i Nuits-Saint-Georges og Domaine du Pavillon i Pommard.
Igennem de seneste år har Maison Albert Bichot gennemgået et generationsskifte, ikke kun i ledelsen af firmaet som i dag varetages, af Alberic Bichot, men også i hele opbygningen omkring vindyrkning og vinifikation. Fra tidligere at have dyrket og produceret stor set alle vine på centralt hold fra Beaune har man i dag oprettet teams af vinfolk, der er specialister i fremstilling af vin – hvad enten det er i Chablis, Côte de Beaune, Côte de Nuits eller andre steder. Ligeledes foregår produktionen på domainerne, inden de færdige vine bringes til kældrene i Beaune, hvorfra de pakkes og bliver sendt ud til alle ender af verden.
Mâcon-Lugny kommer fra den sydligste del af Bourgogne i Mâconnais. Det er her man markerer overgangen fra nord til syd i Frankrig. Her er markerne ikke pænt struktureret på lige linier, som man ser det i Côte d’Or, men er nærmere kastet lidt mere tilfældigt rundt på bjergsiderne. Vinene fra Mâconnais er ikke opdelt i Premier Cru eller Grand Cru, men appellationen Mâcon kan efterfølges af byen vinen kommer fra, som eksempelvis Mâcon-Lugny.
Maison Albert Bichot, Mâcon-Lugny “Les Charmes” 2021
Vinen besidder aromaer af fersken, abrikos og hvide blomster med et strejf af citrus. Den har en dejlig fyldig smag med god dybde og længde.
Varenr.
100721
Årgang
2021
Alkohol
12,5%
Ean-kode
3 296311 174111
Appellation
Mâcon-Lygny AOC.
Klassifikation
–
Økologisk
Nej, men produceres efter bæredygtige principper.
Druesorter
100% Chardonnay.
Lagring
80% lagres på rustfrie ståltanke og 20% lagres på egetræsfade i 8-12 måneder.
Kan anbefales til
Skaldyr, lyst kød og ost.
Anmeldelser
–
