Andeluna Cellars, Tupungato
I midten af 90’erne besluttede Ward Lay, en nordamerikaner at investere i Argentina, et land og dets folk, som han beundrede meget. Lay stammede fra en familie, der havde stor viden om forbrugermarkedet, da hans far var grundlæggeren af Frito-Lay og præsident for PepsiCo. Med adgang til pengeressourcer og erfaringer med succes, vågnede Ward i vinens verden. Og dermed blev Andeluna grundlagt i 2003 sammen med Reina Rutini-familien, samt Michel Rolland, som konsulterende øenolog på sidelinien. Da Ward gik bort i oktober 2011, besluttede hans arvinger, at overføre deres aktiver til mennesker, der var dedikeret til Wards idealer og principper. Barale-familien kendt fra energisektoren i Brasilien og vinsektoren i Argentina, blev de nye ejere.
I dag er det stadig Andeluna’s oprindelige team af dedikerede og professionelle medarbejdere der viderefører Wards vision og passion for vinproduktion. Andeluna ejer i dag vinmarker beliggende i Gualtallary, 10 km fra byen Tupungato i Uco Valley i provinsen Mendoza for foden af de betagende Andesbjerge, samt tæt på Villa Atuel i den sydlige del af samme provins. Vinmarkerne er beliggende fra 1100 til 1300 meter over havets overflade, hvilket gør Andeluna til én af de højst beliggende vingårde i Argentina. Det kan i øvrigt nævnes, at Hans Vinding-Diers siden maj 2015 har været konsulterende ønolog hos Andeluna Cellars.
Andeluna Cellars, 1300 Cabernet Sauvignon 2017
Vinen som er blevet til i samarbejde med Hans Vinding-Diers er velafbalanceret med en utrolig flot struktur. Den har krydrede aromaer med strejf af sort peber, tobak og chokolade. På bedste vis komplimenterer noter af røde frugter og krydderier vinens elegante tannin.
Varenr.
522417
Årgang
2017
Alkohol
14%
Ean-kode
7 798116 660258
Appellation
Uco Valley
Klassifikation
–
Økologisk
–
Druesorter
100% Cabernet Sauvignon.
Lagring
3 måneder på fade lavet af fransk og amerikansk egetræ, efterfulgt af 3 måneder på flaske.
Kan anbefales til
Oksekød, lam, pasta og ost.
Anmeldelser
Årgang 2017:
90 point / James Suckling.
