Château Laroze, Saint-Emilion

I 1610 var forfædrene til Guy Mesling, familien Gurchy, allerede vinavlere i Saint-Emilion. I 1882 grundlagde de familiens ejendom Château Laroze. Siden 1986 har Guy Mesling ledet Château Laroze og han har stået i spidsen for en gennemgribende renovering af slottet. Château Laroze er i dag et topmoderne slot, som står godt rustet til at møde fremtidens udfordringer.

Château Laroze råder over en parcel på 27 hektar og den er beplantet med 68% Merlot, 26% Cabernet Franc og 6% Cabernet Sauvignon. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på omkring 20 år.

På Château Laroze forsøger de at gøre alt for at respektere miljøet. De pløjer jorden, dyrker græs mellem vinrækkerne, dræner parcellerne, tilføjer organiske næringsstoffer og forbyder brugen af ukrudtsmidler, så vinstokkenes rødder lettere kan trænge ned i jordbunden, som består af silica og ler.

Alt afhængigt af årgangen lagres vinen i 12 til 18 måneder på franske egetræsfade. 65 til 75% af fadene er nye og 25 til 35% er et år gamle.

Château Laroze “Grand Cru Classé” 2020, Saint-Emilion

I duften besidder vinen aromaer af skovbund, jordbær og hindbær. Det er en præcis og glædesfyldt mundfuld med noter af blåbær, hindbær, og en afslutning med bitter chokolade. Elegante tanniner og frisk syre. En kompleks og velafbalanceret vin.

Varenr.
202020

Årgang
2020

Alkohol
14%

Ean-kode
3 384050 001192

Appellation
Saint-Emilion Grand Cru Classé AOC.

Klassifikation
Grand Cru Classé.

Økologisk

Druesorter
60% Merlot, 30% Cabernet Franc og 10% Cabernet Sauvignon.

Lagring
Lagres i 18 måneder på franske egetræsfade (50% nye fade).

Kan anbefales til
Kalvekød, oksekød og vild.

Anmeldelser
Årgang 2020:
93 point / James Suckling.com.
Årgang 2015:
94 point / Din Vinguide – Thomas Rydberg.
93 point / Wine Advocate.
94 point / Decanter.
92 point / James Suckling.com.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os