Grandes Distilleries Peureux, Fougerolles-Saint-Valbert

Grandes Distilleries Peureux er beliggende ligger i Fougerolles i Haute-Saône. Destilleriet blev grundlagt i 1864 af Auguste Peureux og blev kendt for kvaliteten af sine produkter (eaux-de-vie, absint, spiritus baseret på anis) ved verdensudstillingen i Paris i 1900. På det tidspunkt sluttede intet måltid uden en eau-de-vie eller absint (mellem 1870 og 1915 udgjorde absint mere end 90% af de aperitiffer, der blev indtaget i Frankrig). Da Absint blev forbudt i Frankrig i 1915, overtog produktionen af frugtlikører bl.a. kirsebærlikør, samt Pastis. Claude Peureux overtog ledelsen af virksomheden efter sin bedstefar i 1948, kun 18 år gammel. Han gav virksomheden en ny retning gennem eksport og etablerede et partnerskab med et australsk destilleri, som stadig tilhører Grandes Distilleries Peureux.

Efter Claude Peureuxs død i 1992 overtog Pierre Baud ledelsen af virksomheden. Hans søn, Bernard Baud, moderniserede hurtigt destilleriets laboratorium. I 2011 erhvervede de det alsaciske destilleri Massenez, og til deres 150-års jubilæum genlancerede virksomheden Absinten ”Un Peureux”.

Denne Absint er inspireret af den oprindelige opskrift fra 1864 og er lavet med nøje udvalgte planter, som macereres og destilleres i små mængder. Planterne, der bruges, inkluderer stor og lille malurt, grøn anis, fennikel, citronmelisse, isop og flere andre urter, som tilsammen skaber en kompleks og frisk smagsoplevelse, typisk for Absint.

Grandes Distilleries Peureux, Un Peureux Absinthe

Un Peureux Absinthe er kendt for sin naturlige farve og unikke duft og smag, som beskrives som kraftfuld, livlig og med noter af planter, let krydderi, og en delikat balance mellem syrlighed og bitterhed. Smagen afsluttes med en lang og dyb eftersmag, hvilket gør den til en højkvalitets absint, der er velegnet til dem, der sætter pris på en velafbalanceret og håndværksmæssigt fremstillet spiritus.

Varenr.
775800

Oprindelse
Frankrig – Fougerolles.

Alkohol
48%

Ean-kode 50 cl.
3 123020 001851

Kan anbefales til
Traditionelt spædes Absinthe op med iskoldt vand (1 del Ansinthe til 5 dele vand), som gør, at drikken bliver uklar, ligesom du måske kender det fra ouzo og anis. Mange smager den også til med lidt sukker.

Anmeldelser

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os